период од-до
  -  
МакедонијаЕкономијаЕврорамаСветХроникаМетрополаКултураСпортОмнибусАктуелноОтворенаСценаВо фокусот
ONLINE Хроника
Датум: 29.10.2013, 14:56

Пи­јан кри­во­па­лан­ча­нец те­пал сог­ра­ѓа­нин

По­ли­ци­ја­та под­не­ла две кри­вич­ни при­ја­ви про­тив Ч.В. (32) од кри­во­па­ла­неч­ко­то се­ло Лу­ке, кој на­пад­нал по­ли­цај­ци, со­оп­шти МВР.

Осом­ни­че­ни­от се то­ва­ри за на­сил­ство, на­пад врз служ­бе­но ли­це при вр­ше­ње ра­бо­ти на без­бед­нос­та, ка­ко и за теш­ка те­лес­на пов­ре­да.

Ин­ци­ден­тот се слу­чил на 28 сеп­тем­ври го­ди­на­ва око­лу 15 ча­сот во бли­зи­на на Лу­ке. Осом­ни­че­ни­от под деј­ство на ал­ко­хол ги мал­тре­ти­рал, нав­ре­ду­вал и им се за­ка­ну­вал на С.В. и на М.М. од Kри­ва Па­лан­ка.

То­гаш Ч.В. им се за­ка­нил и на  по­ли­цај­ци што вр­ше­ле увид по прет­ход­но при­ја­ве­но ош­те­ту­ва­ње ту­ѓи пред­ме­ти. На­сил­ни­кот по­тоа со тврд пред­мет скр­шил про­зор­ско стак­ло од ав­то­мо­бил, по што го на­пад­нал М.М. уди­рај­ќи го во пре­де­лот на гла­ва­та и теш­ко го пов­ре­дил.

#Останати вести
Бизнисмен од Куманово во притвор, земал 231 јагне но не ги платил
Труп во распаѓање е пронајден во атар на селото Бешиште, Прилепско
Автомобил удрил две деца во тетовско
Ловочуварите на Ниџе фатиле Грци криволовци

Оставете коментар за објавената вест
Од кого:
Коментар:
*Внесете го кодот во празното поле
ASP CAPTCHA Generator
Најнови вести